Trimsalon voor kleinere honden

Wist u dit?

Welkom op de website van Hondenkapsalon Happyness

Hallo, leuk dat je een bezoek brengt aan mijn website.

Op de website vind je informatie over mij en de trimsalon.
De trimsalon is sfeervol ingericht en voorzien van alle moderne gemakken. Ik werk met één hond tegelijk zodat ik uw hond liefdevol en in alle rust kan behandelen.

Met vriendelijke groet,
Marja Tegelaar


Borstelen
De meest algemene verzorging is borstelen. Het dient om oude en losse haren te verwijderen, vuil te verwijderen en vooral talg te verspreiden. Borstelen is in de meeste gevallen vooral poetsen en huidmassage voordat er van klitvorming sprake kan zijn. Het borstelen geschiedt in laagjes van onder naar boven. De keuze van de borstel is afhankelijk van de rassoort van u hond.
Effileren en Knippen
Effileren is het uitdunnen of inkorten van de vacht met behulp van een effileer-schaar. Dit kan met een dubbelgetande of met een enkelgetande effileerschaar. Effileren geschiedt met de haarrichting mee of tegen de haarrichting in. Honden met een effileervacht zijn bijvoorbeeld de Maltezer, de Yorkshire Terrier en de Shih Tzu.

Met knippen korten wij de vacht in met behulp van een schaar. Honden met een knipvacht zijn bijvoorbeeld de Bichon Frise, de Poedel, Golden Doodle, Labra Doodle en alle kruisingen met een gekrulde vacht.
Scheren
Bij het scheren korten wij de vacht in met behulp van een tondeuse. De lengte van de vacht die blijft staan, hangt af van de scheerkop die aangebracht wordt op de tondeuse. Scheren kan zowel met als tegen de haarrichting in. Dit ligt aan het model en/of de vacht. Het scheren van de vacht is in verschillende lengtes mogelijk. Honden die geschoren kunnen worden zijn bijvoorbeeld de Maltezer, Shih Tzu en Poedel, Golden Doodle of de Labra Doodle.
Plukken en ontwollen
Plukken is het verwijderen van de loszittende dekharen. Plukken wordt vooral gedaan bij honden met een ruwharige vacht. (er zijn n.m ook zachte vachten die geplukt worden) De vacht dient in dit geval goed ” trimrijp” te zijn om de huid en zo ook de hond zo min mogelijk te irriteren. Plukken wordt met de hand of met een plukmes gedaan. Plukhonden zijn bijvoorbeeld de Engelse Cocker Spaniel, West Highland White Terrier, Ruwharige Jack Russel en de Ruwharige Teckel.
Bij een aantal hondenrassen bestaat de vacht uit twee lagen haar: de onderlaag (onderwol) en het dekhaar. Bij het ontwollen wordt de onderste laag verwijderd en blijven de dekharen staan. Het ontwollen, gecombineerd met een wasbeurt, versnelt de rui en de hond is dus daardoor sneller door de ruiperiode heen. De honden die ontwolt worden zijn b.v. Herders, New Foundlanders, Golden Retriever, Kees honden, Shiba Inu.

Op naar de kapsalon! Een paar tips:

  • De hond goed uitlaten, deze brengt langere tijd door in de trimsalon.
    Houdt het afscheid zo
    kort mogelijk en geef eventuele medische gegevens aan mij door.
  • Geef uw hond niet teveel eten van te voren. Door de spanning kunnen zij gaan braken.
    Kunt u niet komen op de afgesproken datum, laat het mij zo spoedig mogelijk weten.
  • Bent u niet tevreden?
    Geef dat aan, zodat ik
    het kan herstellen.
    Bent u wel tevreden! Vertel dit dan door!

Hondenkapsalon Happyness | Melkweglaan 69 | 2394 NJ Hazerswoude-Rijndijk | info@hondenkapsalonhappyness.nl | 06 23 12 65 96
  
Copyright © 2024 Hondenkapsalon Happyness
arrow-circle-o-downmail-forwardangle-double-upmenu-circlecross-circle