Het aanschaffen van een hond waar moet je dan aandenken?

Het aanschaffen van een hond is een hele belangrijke beslissing. Het is natuurlijk niet zo maar iets en ook niet voor maar heel even.  Ja en welk ras kiezen we dan? Een kleine of een grote hond? Een met veel of weinig haar?

Ook hoort daar de vachtverzorging bij, want ja of het nou gaat om een hond met kort haar of lang haar daar zit nogal een verschil in! Een hond met kort haar zoals b.v een Jack Russel of een Labrador volstaat met een keer per week de vacht met een rubberen borstel te behandelen. Maar een hond met lang of gekruld haar dat wordt een heel ander verhaal.

Wat ik geregeld in de trimsalon tegen kom en vele trimsters met mij is dat de klanten een hond aan schaffen met een mooie lange of gekrulde vacht, want dat ziet er natuurlijk wel heel mooi uit. Niet realiserende dat er veel onderhoud zit aan dit soort vachten. Wilt u een hond aanschaffen informeert u dan goed welke verzorging de vacht met zich mee brengt en of u dat wilt en ook in staat bent dit te doen, want er gaat veel tijd inzitten en is dat wel wat u wilt?

Heeft u vragen over de kosten van een trimbehandeling of over de vacht van uw hond, schroom dan niet en neem gerust contact met mij op.

     Groetjes Marja

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TIPS!
 • De hond goed uitlaten, deze brengt langere tijd door in de trimsalon.
 • Houdt het afscheid zo
  kort mogelijk. 

 • Geef eventuele medische gegevens aan mij door. 
 • Geef uw hond niet teveel eten van te voren. Door de spanning kunnen zij gaan braken. 
 • Kunt u niet komen op de afgesproken datum, laat het mij zo spoedig mogelijk weten. 
 • Bent u niet tevreden?
  Geef dat aan, zodat ik
  het kan herstellen.
 • Bent u wel tevreden! Vertel dit dan door!


Social Media