Corona virus

Beste klanten,

Om uw hond te kunnen blijven trimmen en verzorgen moet ook Hondenkapsalon Happyness maatregelen treffen vanwege de Coronavirus.

Ik zal de honden aan de voordeur aannemen. Ik draag een mondkapje en handschoenen en zal op een afstand  van minimaal 1,5 meter afstand met u communiceren. Mochten er bijzonderheden zijn met de vacht dan zal ik dit telefonische met u bespreken.

U ontvangt van mij zoals altijd een berichtje hoe laat u de hond op kunt komen halen. Contante betaling en graag gepast. Ik zal via een berichtje een nieuwe afspraak met u maken.

Bent u zelf verkouden of voelt u zich niet fit brengt u dan niet de hond maar verzet dan de afspraak! Wilt u zelf liever de afspraak verzetten, dan is dat ook mogelijk.

Door de onzekere tijden neem ik op dit moment géén nieuwe klanten aan!

Hopelijk heeft u begrip voor deze maatregel om verdere verspreiding van de Coronavirus te voorkomen.

Heeft u nog vragen dan hoor ik dat graag.

met vriendelijke groet,

Marja Tegelaar

Reacties via Facebook

Broodfokkers, hoe herken je ze?

 

                                                     

  Broodfokkers hoe herken je ze?

 

Een broodfokker heeft meestal veel puppy’s van veel verschillende rassen en kan ze altijd direct leveren. De moeders worden slecht verzorgd en krijgen niet de aandacht die zij verdienen.

De moeders krijgen ook niet de juiste inentingen waardoor de puppy’s ook niet beschermd zijn tegen allerlei ziektes. De moeders zitten vaak ver weg in een schuur en krijg je niet te zien.

De pups worden aangeboden in een andere ruimte. De pups zijn slecht gesocialiseerd en vaal al ziek. Meestal wordt er toch over gegaan tot het aanschaffen van de pup, uit medelijden of omdat ze goedkoper zijn dan bij een erkende fokker. Doe het asjeblieft niet! Je houd zo de broodfokkers in stand!

Bij de fokker is dat nog niet te zien, maar meestal na een paar dagen als ze thuis zijn kom je er achter dat de pup ziek is. En dan is het te laat! En ga je verhaal halen bij de fokker dan zal het antwoord zijn; ze zijn gezond de deur uitgegaan!

Dus kijk goed om je heen, vraag of je de moeder mag zien en waar het nest gehuisvest is. Voelt het niet goed, ga dan niet over tot aanschaf van de pup. Ook houd je zo de broodfokkers in stand!

Veel succes!

Reacties via Facebook

Castratie en de vacht van uw hond

 

 

Maar wat heeft castratie te maken met de vacht van mijn hond zult u denken?

 

Bij verschillende hondenrassen zullen de structuur van de vacht licht tot buitensporig veranderen. De mate van de verandering van de vacht na de castratie is per hond verschillend. De verandering kan kort na de castratie plaats vinden, maar dit kan ook ná een aantal jaren nog gebeuren.  

 

Het verwijderen van het teveel aan onderwol is belangrijk omdat het de huid kan verstikken en kan huidproblemen veroorzaken. De vacht van uw hond gaat ruiken en kan gaan klitten. In het ergste geval zal het gaan vervilten. Mocht dit het geval zijn dan is soms de enige optie de vacht kort te scheren en dat zou zonde zijn en dit heeft ook weer gevolgen voor de vacht. 

Aan te raden is om vaker een bezoekje te brengen aan de trimster. Overleg wat de beste opties en mogelijkheden zijn.

 

Honden zoals b.v de Cockerspaniël Spaniël kunnen te maken krijgen met iets tot véél meer bevedering (b.v de lange haren aan de achterkant van de voorpoten). Spaniëls met een zware castraten vacht vertonen ook snorren en baarden.

 

Een Schotse Collie, New Foundlander of Groenendaeler ondergaan soms een metamorfose na de castratie door buitensporig ondervachtontwikkeling. Er is niet alleen méér ondervacht het is ook langer. Omdat de vacht bij teven nogal eens gerelateerd aan de loopsheid is het verharings ritme gewijzigd. Dat maakt het voor de eigenaar en de trimmer moeilijker de vacht bij te houden.

 

Bij de ruwharige honden als de ruwharig teckel of Parson Russel zult u merken dat de vacht niet meer het zelfde is als vóór de castratie. Dit heeft meer te maken met het wegvallen van de loopsheidcyclis. Als er géén loopsheidcyclus meer is verloopt de ondervacht – rui minder explosief en kan een paar weken langer duren voor de ondervacht vervangen is. Daardoor schuift ook de bovenvacht rui ( plukrijp) op.

 

Het is dus belangrijk dat als uw hond gecastreerd is, u de vacht goed en meer moet onderhouden.

Heeft u vragen over dit onderwerp,  neem gerust contact op.

 

Met vriendelijke groet,

Marja

 

Reacties via Facebook

De vachtverzorging begint thuis!


Het verzorgen van de vacht begint vanaf de eerste dag dat de pup bij u thuis komt.
Hoe vaak en in welke mate u de vacht moet verzorgen is afhankelijk van de type vacht van uw hond.Maar minimaal twee tot drie keer in de week!

Het verzorgen en van de vacht zal de band tussen de baas en de hond alleen maar versterken. Ook kunt op deze manier goed in de gaten houden wat de conditie is van de huid zoals b.v knobbeltjes, wratten of andere plekjes op de huid.

Ook moet de hond leren dat hij / zij overal wordt aangeraakt en dat de hond wordt opgetild. En zeker het aanraken en bekijken van de poten. Dit gebeurd uiteraard spelenderwijs en dit moet géén agressie of angst opwekken. Bij goed gedrag mag u dat belonen met bevoordeeld iets lekkers.

Heeft de hond thuis een positieve ervaring van het borstelen en verzorgen van de vacht dan komt dat hem of haar alleen maar ten goede tijdens de trimbehandeling!!

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact met mij op.

Met vriendelijke groet,

Marja

       

Reacties via Facebook

Nagels knippen

 

Als de honden in de trimsalon komen voor de trimbehandeling wordt er ook altijd gekeken naar de lengte van de nagels. Knippen is niét altijd nodig! Bij het uitlaten slijten de nagels af, maar in sommige gevallen is dat niet zo.

 Dit kan komen door verschillende oorzaken:

 🐾 veel lopen op zachte ondergrond

🐾 géén goede stand van de voet, nagels raken dan de grond niet

🐾 bij oudere honden zakt de ondervoet wat door waardoor de nagel iets omhoog komt en de grond niet raakt

🐾 de oudere hond minder loopt en ook minder fanatiek

🐾 de teen scheef staat en hierdoor kan de nagel minder goed afslijten

Ook moeten we de “duim” niet vergeten, deze groeit aan de binnenkant van de voorpoten. Omdat deze de grond niet raken slijten deze niet af en moeten ook geknipt worden als deze te lang zijn. Deze nagel kan rond groeien en groeit dan terug in de huid. Ook blijven de honden er vaak mee aan kleding hangen.

 In de teennagel groeit een ” levend deel” ( zie foto). Dit bestaat uit bloed. In dit gedeelte mag je niét knippen!       

 Heeft u nog vragen neem gerust contact op!

 

Reacties via Facebook

Voor eerst met uw pup naar de trimsalon!

 Voor het eerst met uw pup naar de trimsalon!

Bij Hondenkapsalon Happyness is het mogelijk om een puppy wen afspraak te maken om de pup kennis te laten maken met de trimsalon. Hij of  zij ervaart hoe het is om gewassen te worden, geluiden van de föhn te ervaren en op de trimtafel te staan.

Het is raadzaam om dit te doen voor de zestiende week omdat de pup dan nog in de socialisatieperiode zit. Het is van belang om de pup met allerlei zaken kennis te laten maken in deze periode en daar hoort zeker een bezoekje aan de trimsalon bij.  Wat gebeurt er in dat uurtje?

Tijdens dit uurtje wordt hij of zij gewassen, geföhnd en doorgeborsteld. De oogjes worden vrijgemaakt en de voeten weer mooi rond geknipt en de nagels worden nagekeken.

Een aantal tips voor als u naar de trimsalon komt!

# Neem de pup aangelijnd mee naar de trimsalon.

# Laat uw hond van te voren goed uit.

# Neem eventuele borstels mee die u heeft aangeschaft.

# De pup moet volledig ingeënt zijn!

# Geef de pup niet teveel eten van tevoren. Door de spanning kunnen zij gaan braken.

# Voor dit uurtje dient u een afspraak te maken.

De kosten voor de puppy wen afspraak bedragen € 25,00 welke u weer terug krijgt bij de volgende afspraak binnen zes maanden! Dit uurtje moet natuurlijk een positieve ervaring zijn voor uw pup en neem daar dan ook de tijd voor, want bij Hondenkapsalon Happyness is uw hond in goede handen!

Heeft u nog vragen, neemt u gerust contact met mij op!

Met vriendelijke groet,

Marja

Reacties via Facebook

Het aanschaffen van een hond waar moet je dan aandenken?

Het aanschaffen van een hond is een hele belangrijke beslissing. Het is natuurlijk niet zo maar iets en ook niet voor maar heel even.  Ja en welk ras kiezen we dan? Een kleine of een grote hond? Een met veel of weinig haar?

Ook hoort daar de vachtverzorging bij, want ja of het nou gaat om een hond met kort haar of lang haar daar zit nogal een verschil in! Een hond met kort haar zoals b.v een Jack Russel of een Labrador volstaat met een keer per week de vacht met een rubberen borstel te behandelen. Maar een hond met lang of gekruld haar dat wordt een heel ander verhaal.

Wat ik geregeld in de trimsalon tegen kom en vele trimsters met mij is dat de klanten een hond aan schaffen met een mooie lange of gekrulde vacht, want dat ziet er natuurlijk wel heel mooi uit. Niet realiserende dat er veel onderhoud zit aan dit soort vachten. Wilt u een hond aanschaffen informeert u dan goed welke verzorging de vacht met zich mee brengt en of u dat wilt en ook in staat bent dit te doen, want er gaat veel tijd inzitten en is dat wel wat u wilt?

Heeft u vragen over de kosten van een trimbehandeling of over de vacht van uw hond, schroom dan niet en neem gerust contact met mij op.

     Groetjes Marja

Reacties via Facebook

Hoe borsteld of kamt u uw hond?

Hoe borsteld of kamt u uw hond?

    Dit blijft toch altijd een lastig iets voor de meeste klanten die bij mij in de trimsalon komen. De hond moet meerdere malen per week   worden. Dit is ook afhankelijk van de vacht, hoe zwaarder de vacht hoe meer onderhoud er aan de vacht gedaan moet worden.

Maar eigenlijk hoeft het niet zo’n probleem te zijn! Wat heel belangrijk is: gebruik de juiste borstels en kammen voor de vacht van uw hond. Het juiste gereedschap voor de juiste klus!!

Zorg dat uw hond wat hoger staat, bijvoorbeeld op een tafel, zodat u de vacht beter kunt bekijken. En doe het het liefst met z’n tweeën zodat de een kan borstelen en de ander de hond kan vasthouden. Het is een te lastige klus om alleen te doen. “Ja, klinkt leuk,” zult u denken, “maar ja, wat nu?”

Het beste is te beginnen met borstelen van onder af aan. Begin onderaan en tip de vacht op en werk zo stukje voor stukje naar boven. Het belangrijkste is dat u de vacht borstelt vanaf de huid, want daar ontstaan de meeste klitten.

Als een klant met de hond bij mij in de trimsalon binnenkomt met heel veel klitten vraag ik altijd om voor te doen hoe er geborsteld wordt en waarmee. Meestal wordt alleen de vacht bovenop geborsteld en als er dan al klitten ontstaan aan de onderkant van de vacht wordt daarover heen geborsteld. Vaak is het dan al zo dat de klitten al zo ernstig zijn dat het borstelen alleen maar pijnlijk is, dus op naar de trimster!

Heeft u vragen of wilt u advies over het borstelen, neem u dan gerust contact met mij op.

met vriendelijke groet,

Marja

Reacties via Facebook

TIPS!

 • De hond goed uitlaten, deze brengt langere tijd door in de trimsalon.
 • Houdt het afscheid zo
  kort mogelijk. 

 • Geef eventuele medische gegevens aan mij door. 
 • Geef uw hond niet teveel eten van te voren. Door de spanning kunnen zij gaan braken. 
 • Kunt u niet komen op de afgesproken datum, laat het mij zo spoedig mogelijk weten. 
 • Bent u niet tevreden?
  Geef dat aan, zodat ik
  het kan herstellen.
 • Bent u wel tevreden! Vertel dit dan door!


Social Media