Trimmen van Konijnen

Het goed verzorgen van een konijn vraagt nog al wat tijd van de eigenaren en zeker de konijnen met een langere vacht. Voorzichtigheid is geboden. De huid van een konijn is heel dun en daar zullen de verzorgers goed en zorgvuldig mee om moeten gaan om beschadigingen aan de huid te voorkomen.

Verschillend technieken zijn mogelijk voor het trimmen van een konijn. Dit gebeurd uiteraard in overleg met de eigenaar welke het beste is voor uw konijn.

Er wordt bij het trimmen van de konijn verschillende technieken gebruikt:

Ontklitten

De vacht van het konijn wordt eerst goed nagekeken en de klitten worden met borstel en kam verwijderd. Dit gebeurd zorgvuldig want door een klit te verwijderen kunnen er kale plekken ontstaan. Als een konijn klitten heeft is het niet altijd mogelijk om deze te verwijderen vanwege de beschadiging van de huid en omdat dit te pijnlijk kan zijn.

Scheren

Het konijn wordt met de tondeuse geschoren. Bij konijnen die ernstig vervilt zijn en je moeilijk onderscheid kunt maken tussen haar en huid is het mogelijk dat de huid wordt beschadigd. Dit probeer ik natuurlijk wel te voorkomen, maar kan de beschadiging door de tondeuse niet garanderen.
Het kan zijn dat door het krabben van het konijn met een vervilte vacht hij of zij de huid zelf heeft beschadigd en door het scheren zichtbaar wordt.

Knippen

Het knippen van de vacht wordt met de rechte en effileerschaar ingekort tot de gewenste lengte. Dit is alleen mogelijk als de vacht niet iin de klit zit of is vervilt is. Het knippen van de vacht zal 4 tot 6 per jaar keer moeten gebeuren, dit om klitvorming te voorkomen.
Nagels en oren De oren worden nagekeken en schoon gemaakt en nagels geknipt wanneer dit nodig is.

Is uw konijn vervilt, let er dan goed op dat hij of zij wel blijft eten. Konijnen die vervilt zijn kunnen hun warmte niet meer kwijt en stoppen met eten. Maak dan zo snel mogelijk een afspraak met mij.
Heeft u moeite met het onderhouden van uw konijn dan kunt u er ook voor kiezen voor een maandelijkse onderhoudsbeurt.

De kosten zijn € 32,50 per uur.
Zit de vacht van uw konijn ernstig in de klit( vervilt) dan zal  behandelingsduur langer zijn en zullen de kosten meer bedragen.
Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen, neemt u dan contact met mij op.

Reacties via Facebook
TIPS!
 • De hond goed uitlaten, deze brengt langere tijd door in de trimsalon.
 • Houdt het afscheid zo
  kort mogelijk. 

 • Geef eventuele medische gegevens aan mij door. 
 • Geef uw hond niet teveel eten van te voren. Door de spanning kunnen zij gaan braken. 
 • Kunt u niet komen op de afgesproken datum, laat het mij zo spoedig mogelijk weten. 
 • Bent u niet tevreden?
  Geef dat aan, zodat ik
  het kan herstellen.
 • Bent u wel tevreden! Vertel dit dan door!


Social Media