27 februari 2017

De vachtverzorging begint thuis!

Het verzorgen van de vacht begint vanaf de eerste dag dat de pup bij u thuis komt.Hoe vaak en in welke mate u de vacht moet verzorgen is afhankelijk van de type vacht van uw hond.Maar minimaal twee tot drie keer in de week!

Het verzorgen en van de vacht zal de band tussen de baas en de hond alleen maar versterken. Ook kunt op deze manier goed in de gaten houden wat de conditie is van de huid zoals b.v knobbeltjes, wratten of andere plekjes op de huid.

Ook moet de hond leren dat hij / zij overal wordt aangeraakt en dat de hond wordt opgetild. En zeker het aanraken en bekijken van de poten. Dit gebeurd uiteraard spelenderwijs en dit moet géén agressie of angst opwekken. Bij goed gedrag mag u dat belonen met bevoordeeld iets lekkers.

Heeft de hond thuis een positieve ervaring van het borstelen en verzorgen van de vacht dan komt dat hem of haar alleen maar ten goede tijdens de trimbehandeling!!

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact met mij op.

Reacties via Facebook

Hondenkapsalon Happyness | Melkweglaan 69 | 2394 NJ Hazerswoude-Rijndijk | info@hondenkapsalonhappyness.nl | 06 23 12 65 96
  
arrow-circle-o-downmenu-circlecross-circle