30 april 2017

Broodfokkers, hoe herken je ze?

Een broodfokker heeft meestal veel puppy's van veel verschillende rassen en kan ze altijd direct leveren. De moeders worden slecht verzorgd en krijgen niet de aandacht die zij verdienen.

De moeders krijgen ook niet de juiste inentingen waardoor de puppy's ook niet beschermd zijn tegen allerlei ziektes. De moeders zitten vaak ver weg in een schuur en krijg je niet te zien.

De pups worden aangeboden in een andere ruimte. De pups zijn slecht gesocialiseerd en vaal al ziek. Meestal wordt er toch over gegaan tot het aanschaffen van de pup, uit medelijden of omdat ze goedkoper zijn dan bij een erkende fokker. Doe het asjeblieft niet! Je houd zo de broodfokkers in stand!

Bij de fokker is dat nog niet te zien, maar meestal na een paar dagen als ze thuis zijn kom je er achter dat de pup ziek is. En dan is het te laat! En ga je verhaal halen bij de fokker dan zal het antwoord zijn; ze zijn gezond de deur uitgegaan!

Dus kijk goed om je heen, vraag of je de moeder mag zien en waar het nest gehuisvest is. Voelt het niet goed, ga dan niet over tot aanschaf van de pup. Ook houd je zo de broodfokkers in stand!

Veel succes!

Reacties via Facebook

Hondenkapsalon Happyness | Melkweglaan 69 | 2394 NJ Hazerswoude-Rijndijk | info@hondenkapsalonhappyness.nl | 06 23 12 65 96
  
arrow-circle-o-downmenu-circlecross-circle