Hoe borsteld of kamt u uw hond?

Hoe borsteld of kamt u uw hond?

    Dit blijft toch altijd een lastig iets voor de meeste klanten die bij mij in de trimsalon komen. De hond moet meerdere malen per week   worden. Dit is ook afhankelijk van de vacht, hoe zwaarder de vacht hoe meer onderhoud er aan de vacht gedaan moet worden.

Maar eigenlijk hoeft het niet zo’n probleem te zijn! Wat heel belangrijk is: gebruik de juiste borstels en kammen voor de vacht van uw hond. Het juiste gereedschap voor de juiste klus!!

Zorg dat uw hond wat hoger staat, bijvoorbeeld op een tafel, zodat u de vacht beter kunt bekijken. En doe het het liefst met z’n tweeën zodat de een kan borstelen en de ander de hond kan vasthouden. Het is een te lastige klus om alleen te doen. “Ja, klinkt leuk,” zult u denken, “maar ja, wat nu?”

Het beste is te beginnen met borstelen van onder af aan. Begin onderaan en tip de vacht op en werk zo stukje voor stukje naar boven. Het belangrijkste is dat u de vacht borstelt vanaf de huid, want daar ontstaan de meeste klitten.

Als een klant met de hond bij mij in de trimsalon binnenkomt met heel veel klitten vraag ik altijd om voor te doen hoe er geborsteld wordt en waarmee. Meestal wordt alleen de vacht bovenop geborsteld en als er dan al klitten ontstaan aan de onderkant van de vacht wordt daarover heen geborsteld. Vaak is het dan al zo dat de klitten al zo ernstig zijn dat het borstelen alleen maar pijnlijk is, dus op naar de trimster!

Heeft u vragen of wilt u advies over het borstelen, neem u dan gerust contact met mij op.

met vriendelijke groet,

Marja

Reacties via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

TIPS!
 • De hond goed uitlaten, deze brengt langere tijd door in de trimsalon.
 • Houdt het afscheid zo
  kort mogelijk. 

 • Geef eventuele medische gegevens aan mij door. 
 • Geef uw hond niet teveel eten van te voren. Door de spanning kunnen zij gaan braken. 
 • Kunt u niet komen op de afgesproken datum, laat het mij zo spoedig mogelijk weten. 
 • Bent u niet tevreden?
  Geef dat aan, zodat ik
  het kan herstellen.
 • Bent u wel tevreden! Vertel dit dan door!


Social Media