19 oktober 2021

Klitten verwijderen is niet zonder risico!

Heeft uw hond kleine klitten in de vacht dan is dat geen probleem. Deze zijn er vaak uit te knippen of scheren. Maar heeft de hond ernstige vorm van klitten, dan noemen wij dit vervilting.  De hond zal geheel kort geschoren moeten worden.

Wat is vervilting? 

Vervilting is een plaat van klitten welke vast zit aan de huid. Zie foto!!

Scheren niet zonder risico!

De enige optie is de vacht kort te scheren. Omdat de vervilte vacht vast zit aan de huid, moet ik onder de klitten kunnen komen en gebruik door voor een korte scheerkop . Variërend van 3 tot 1 mm. Ik moet dicht op de huid scheren en dit is niet zonder risico. De huid kan hierdoor geïrriteerd of beschadigen raken. Doordat de huid geïrriteerd of beschadigd is gaat de hond er extreem aan likken en likt de huid kapot. Hierdoor kan de hond koorts krijgen. Dit noemen wij trimmerskoorts.

Trimmerskoorts

We noemen dit trimmerskoorts opdat optreedt ná een trimbehandeling. Heeft uw hond koorts neem dan direct contact op met uw dierenarts.

Voorkomen is beter dan genezen.

Om ernstige klitten of vervilting te voorkomen moet de vacht goed onderhouden worden.Schaf de juiste materialen aan zoals borstels én kammen en verzorg de vacht van uw hond meerdere keren per week. Welke materialen u nodig heeft is afhankelijk van het ras en de vacht. Voor info over welke borstels en kammen u moet gebruiken, kunt bij mij in de trimsalon terecht.

Heeft u nog vragen , neemt u dan gerust contact met mij op.

Reacties via Facebook

Hondenkapsalon Happyness | Melkweglaan 69 | 2394 NJ Hazerswoude-Rijndijk | info@hondenkapsalonhappyness.nl | 06 23 12 65 96
  
arrow-circle-o-downmenu-circlecross-circle