8 februari 2022

De hond onrustig na de trimbehandeling?

Het komt voor dat een hond welke net is getrimd zich een beetje anders gedraagt als dat u gewend bent. Heel druk of juist iets terug getrokken door b.v onder de tafel te gaan liggen.

Van lang naar kort haar!

Het kan voorkomen om welke reden dan ook dat de hond kort geschoren is. Dit, omdat het baasje het graag wil of omdat de vacht dusdanig in de klit of vervilt is en de enige mogelijkheid is de vacht kort te scheren.

U kunt zich wel voorstellen dat als je eerst een dik pak haar op je lijf hebt zitten en het is er ineens eraf dat het gek aanvoelt. Ze voelen zich bloot en het voelt raar aan. Bij het uitlaten ervaren ze ineens de wind op de huid en kunnen zich daardoor erg onprettig voelen. Ze moeten wennen aan hun nieuwe uiterlijk en de nieuwe coupe.

Wat te doen?

Stel de hond gerust en geef de hond b.v een truitje of jasje aan waardoor ze zich niet zo bloot voelen. Dit duurt meestel maar één dag of twee dagen.

Reacties via Facebook

Hondenkapsalon Happyness | Melkweglaan 69 | 2394 NJ Hazerswoude-Rijndijk | info@hondenkapsalonhappyness.nl | 06 23 12 65 96
  
arrow-circle-o-downmenu-circlecross-circle