13 januari 2022

Verzorgen van de vacht thuis

Waarom borstelen?

De meeste algemene verzorging is borstelen. Het dient om de oude en losse haren te verwijderen. Het talg te verspreiden en om klitvorming te voorkomen.

Wanneer begin ik met borstelen?

Het verzorgen van de vacht begint vanaf de tweede dag dat de pup bij u thuis is. Het verzorgen van de vacht zal de band met uw hond alleen maar versterken.

Ook moet de hond leren dat hij of zij overal wordt aangeraakt en dat de hond wordt opgetild. En zeker het aanraken en bekijken van poten en oren. Dit gebeurd uiteraard spelenderwijs en dit moet géén angst of agressie opwekken. Bij goed gedrag met u dit belonen met iets lekkers.

Hoe vaak moet ik borstelen?

Meerdere keren per week moet de vacht geborsteld worden.Het is afhankelijk welke vacht uw hond heeft. Een krulvacht heeft meer verzorging nodig dan b.v een sluikvallende vacht.

Controleer honden met beharing aan de snuit geregeld op etensresten. Deze kunnen klitvorming veroorzaken en gaat ruiken.Maak de snuit schoon na het eten met een doekje.

Let op dat té veel borstelen, net zoveel schade aan kan richten als te weinig of nooit borstelen.

Borstelen maar hoe?

De vacht wordt in laagjes van onder naar boven geborsteld. De vacht wordt geborsteld vanaf de huid. Borstel niet te hard en te ruw. En altijd met de haargroei mee.

Zorg dat uw hond wat hoger staat, bijvoorbeeld op een tafel, zodat u de vacht beter kunt bekijken. En doe het het liefst met z'n tweeën zodat de één kan borstelen en de ander de hond kan vasthouden.

Succes!

Reacties via Facebook

Hondenkapsalon Happyness | Melkweglaan 69 | 2394 NJ Hazerswoude-Rijndijk | info@hondenkapsalonhappyness.nl | 06 23 12 65 96
  
arrow-circle-o-downmenu-circlecross-circle