23 oktober 2021

Waarom geen oren uitplukken?

Uittrekken of plukken van het haar uit de gehoorgang is al jaren een punt van discussie. Bij Hondenkapsalon Happy worden de haren niet uit de gehoorgang verwijderd. Het haar wordt, waar mogelijk ingekort!

Waarom niet?

Het plukken van het haar veroorzaakt namelijk schade en verstoren van het milieu in het oor. Er ontstaan ontstekingen in de haarzakjes. De trilhaartjes die in de huid voor het opschonen van het oor moeten zorgen, raken daardoor defect. Het gevolg is dat het oor juist extra gevoelig wordt voor infecties. Het uitplukken van de haren voorkomt dus geen problemen, maar veroorzaakt het juist!

Uitzonderingen

Er zij natuurlijk uitzonderingen! Als de dierenarts de haren er persé uit wil hebben om bij een ontstaande ontsteking te kunnen kijken haalt die ze er zelf uit. Eventuele schade aan de binnenbekledingshuid van de gehoorgang kunnen ze dan direct zelf waarnemen. KNO Specialist Dr. Gert te Haar adviseert ook de haren in het oor met rust te laten.

Bron: KNO specialist Dr. Gert ter Haar van de Specialistische Dierenkliniek Utrecht

Reacties via Facebook

Hondenkapsalon Happyness | Melkweglaan 69 | 2394 NJ Hazerswoude-Rijndijk | info@hondenkapsalonhappyness.nl | 06 23 12 65 96
  
arrow-circle-o-downmenu-circlecross-circle