30 juni 2022

Klapperen met de oren ná de trilbehandeling

Honden zoals b.v de Cockers Spaniël,  Shih Tzu, King Charles Spaniël hebben veel beharing op het oor. Daardoor ook meer kans op klitten of vervilting in vacht van de oren.

Helaas kunnen deze klitten / vervilting niet altijd verwijderen worden met de borstel , omdat het té pijnlijk is. De kans bestaat dat het haar van het oor extreem kort geschoren moet worden.

Als het haar van de oren kort geschoren is , geeft dit is een vreemd gevoel. De honden kunnen gaan schudden met het hoofd en daardoor gaan klapperen met de oren. Omdat de oorranden niet meer worden beschermd door het haar kunnen zij de oorranden kapot klapperen.Als dit gebeurd noemen wij dit een bloedoor.

Wat te doen bij klapper van oren?

Zorg dat de hond niet kan schudden met het hoofd. Pak het hoofd in met bijvoorbeeld een muts die je vast maakt onder de kin, een sjaal of verband. Maar zorg dat de hond niet kan klapperen met de oren. Neem waar nodig contact op met de dierenarts.

Bij het ophalen van de hond wordt je uiteraard door mij op de hoogte gebracht als de oren extreem kort geschoren zijn!

Met een goede en juiste verzorging van het haar van de oren kan dit natuurlijk voorkomen worden.

Reacties via Facebook

Hondenkapsalon Happyness | Melkweglaan 69 | 2394 NJ Hazerswoude-Rijndijk | info@hondenkapsalonhappyness.nl | 06 23 12 65 96
  
arrow-circle-o-downmenu-circlecross-circle